
Venø-Resen-Humlum Pastorat, Viborg Stift - Sognepræst (kbf)
GENOPSLAG
Sognepræst i Venø-Resen-Humlum Pastorat, Struer Provsti, Viborg Stift
Stillingen som tjenestemandsansat sognepræst i Venø-Resen-Humlum Pastorat, Struer Provsti er ledig til besættelse den 1. juni 2025 eller snarest derefter.
Til stillingen er knyttet en forpligtelse som kirkebogsfører og begravelsesmyndighed.
Stillingen er en fuldtidsstilling.
Stillingen fordeler sig med 30% til Venø Pastorat og 70% til Resen-Humlum Pastorat.
Som ny sognepræst får du et introduktionsforløb, hvor du får en mentor, der guider dig igennem i den første tid i embedet og sætter dig nærmere ind i de forskellige arbejdsopgaver, der er for en præst.
På Præsteforeningens jobportal kan du læse embedsbeskrivelsen fra menighedsrådet. Her kan du læse om pastoratet og om, hvilke tanker, menighedsrådet gør sig om det ledige embede.
Har du lyst til at læse mere om sognene, og hvordan kirkelivet m.v. er i sognene, kan vi anbefale, at du orienterer dig på sognes hjemmesider:
Link til Venø Sogns hjemmeside: https://www.venoe.dk/
Link til Resen-Humlum Sognes hjemmeside: https://www.rhb.dk/
Embedsbeskrivelsen kan du også læse på Viborg Stifts hjemmeside Ledige præstestillinger | viborgstift.dk og via stiftets Facebook-side.
Stillingen er omfattet af Bekendtgørelse af lov om ansættelse i stillinger i folkekirken m.v. (LBK nr. 864 af 25/6/2013).
Stillingen aflønnes efter løngruppe 1 i aftale om aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken.
Ud over selve lønnen ydes et rådighedstillæg med et afrundet grundbeløb pr. 31. marts 2012 for en fuldtidsstilling på kr. 43.000,00 årligt. Ved deltidsansættelse vil der ske beregning af tillægget i forhold til ansættelseskvoten.
Stillingen er omfattet af reglerne om Ny Løn, hvorfor det er muligt at ønske en lønforhandling.
Der er knyttet tjenestebolig til stillingen. Tjenesteboligen ligger på adressen Klitten 1, Venø, 7600 Struer.
Boligbidraget for tjenesteboligen excl. udgifter til el, vand og varme udgør på nuværende tidspunkt kr. 2.025,00. Tjenesteboligen vil blive vurderet inden indflytning, og boligbidraget vil blive fastsat ud fra denne vurdering.
Det forudsættes, at ansøgere har kørekort til almindelig bil (B) og er villig til at bruge egen bil i jobbet.
Er du endnu ikke ordineret, bedes du sende kopi af eksamenspapirer og attest fra Pastoralseminariet sammen med din ansøgning.
Hvis du indstilles til stillingen, vil der blive indhentet børneattest.
Både mænd og kvinder opfordres til at søge stillingen.
Er du interesseret i stillingen og ønsker at sende en ansøgning, bedes du kontakte både menighedsråd og provst for at aftale et tidspunkt for et besøg og en samtale, inden ansøgningsfristen udløber.
Er det første gang, du søger embede, bedes du kontakte biskoppens sekretær for at aftale et tidspunkt for en samtale med biskop Henrik Stubkjær, inden menighedsrådet afholder orienteringsmøde.
Ansøgningen skal stiles til Kirkeministeriet, men skal sendes til biskoppen over Viborg Stift pr. mail til: kmvib@km.dk, og ansøgningen skal være biskoppen i hænde senest opslagets udløbsdato kl. 15.00.
Kontaktoplysninger MR-formand Marianne Pedersen, Venø Sogn
Telefon 23 37 83 71 (ring efter kl. 16.00 eller læg besked) ∙ E-mail: mpvenoe12@gmail.com
Kontaktoplysninger MR-formand Finn Skaarup, Resen-Humlum Sogn
Telefon 40 78 12 61 ∙ E-mail: finn.skaarup@outlook.dk
Kontaktoplysninger provst Birgitte Krøyer, Struer Provsti
Telefon 51 17 24 50 ∙ E-mail: bikr@km.dk
Kontaktoplysninger Viborg Stift
Telefon 86 62 09 11 ∙ E-mail: kmvib@km.dk
Kontaktoplysninger biskop Henrik Stubkjær, v/sagsbehandler Susanne Enevoldsen
Telefon 87 26 21 74 ∙ E-mail: sav@km.dk
Der oplyses flg. om embedet:
Sognepræst på Venø og i Resen-Humlum
Vi er et samfund, hvor vi møder hinanden i mange kirkelige og folkelige sammenhænge. Vi ønsker en præst, der ser kirken som en væsentlig og naturlig del af lokalsamfundet, og som har evner for og lyst til at samarbejde med menighed, institutioner, skoler og foreninger.
Vi kan tilbyde et solidt kirkeliv, hvor mange føler sig hjemme i folkekirken. Der er god tilslutning både til søndagsgudstjenester og kirkelige aktiviteter. De fleste møder kirken med positive forventninger og involverer præsten i livets vigtigste begivenheder. Menighederne sætter stor pris på, at præsten møder mennesker i forskellige aldersgrupper med åbenhed og forståelse for den enkeltes livssituation.
Vi ønsker en præst, som kan gøre såvel højmesser som andre gudstjenester vedkommende og engagerende ved at formidle på en nærværende, nutidig og levende måde.
En præstestilling, der spreder sig over tre sogne, giver mange samarbejdspartnere blandt både ansatte og frivillige. Præsten indgår i et nært kollegialt samarbejde med den fuldtidsansatte sognepræst i Resen-Humlum. Præsten sidder i to menighedsråd; Resen-Humlum Menighedsråd og Venø Menighedsråd.
Folketal
Humlum Sogn 2.373, heraf folkekirke medl. 2.043 (86%)
Resen Sogn 1.171, heraf folkekirke medl. 945 (81%)
Venø Sogn 165, heraf folkekirke medl. 146 (88,5%)
Kirker
Humlum Kirke fra 12. årh. med 140 siddepladser. Restaureret 2002. Orgel fra 1984 med 10 stemmer.
Resen Kirke fra 12. årh. med 225 siddepladser. Restaureret i 2022/23. Orgel fra 1980 med 8 stemmer.
Venø Kirke fra 16. årh. med 45 siddepladser. Restaureret i 2016. Orgel fra 1975 med 6 stemmer. Kirken er Danmarks mindste.
Menighedsrådene
Resen-Humlum Sognes menighedsråd består af 10 valgte medlemmer, 2 præster og 1 medarbejderrepræsentant.
Formand: Finn Skaarup, telefon 40 78 12 61, mail: 8854fs@km.dk
Venø Sogns menighedsråd består af 5 valgte medlemmer og præsten.
Formand: Marianne Pedersen, telefon 23 37 83 71, mail: mpvenoe12@gmail.com
Hjemmesider
Resen-Humlum og Venø – se lille video fra alle tre kirker på hjemmesider.
Arbejdsforhold
Resen-Humlum:
Sognenes tre lokalsamfund, Bremdal, Resen og Humlum, har alle et aktivt foreningsliv. Vi har et konstruktivt samarbejde med de 2 folkeskoler (t.o.m. 6. kl.) i Bremdal og Humlum, en friskole (t.o.m. 8. kl.) i Resen, to kommunale daginstitutioner og en privat.
Vi samarbejder med sognenes kirkelige foreninger bl.a. KFUM-spejdere. Kirkerne og Kirkehuset (bygget 2006) danner rammerne om kirkekor, kirkekoncerter, sogneaftner, morgensang, hyggeeftermiddage, spaghettigudstjenester, babysalmesang, Folkekirkens Voksenarbejde, 2 hold konfirmander og 2 hold minikonfirmander. Vi afholder 2 gudstjenester på ældrecenter om måneden.
Aktiviteterne understøttes af vore mange frivillige.
Venø:
Vores præst er en vigtig person - en fællesskabende præst, der er synlig i lokalsamfundet, og som samler øboerne om kirken og det kulturelle liv, som bl.a. består af beboerforeningen Venøboen, en meget aktiv
musikforening, foredragsgruppe og idrætsforening m.m. På en ø med 165 indbyggere kommer man tæt på hinanden og skal gøre mange ting i fællesskab. Menigheden på øen har traditioner, men er også parat til
forandringer. En præst med nye idéer og lyst til at tage initiativer, vil blive værdsat på øen. Venø Kirke har et godt samarbejde med øens efterskole, som har ca. 100 elever.
Om sommeren er Venø Kirke et attraktivt turistmål. Turisterne har blandt andet mulighed for at se kirken, deltage i gudstjenester, solnedgangsmusik og høre fortællinger fra øens turist-ambassadører.
Bolig
Den smukke og velholdte præstegård ligger ved Venø Kirke og er placeret midt på Venø. Boligen er omkranset af en dejlig lukket have, der grænser op til en mindre skov. I skoven giver stier mulighed for gode naturoplevelser og udsigt over enge med Limfjorden i baggrunden. Der ydes hjælp til pasning af præstegårdens have.
Præstegården har nybygget præstekontor/mødelokale med smuk udsigt til haven.
Venø har alle ø-livets fordele, og samtidig sikrer den hyppige færgeoverfart på 5 min., at der ikke er langt til fastlandet. Der findes en velfungerende integreret institution i Bremdal, og børnene fra Venø går i skole på Bremdal Skole. Øens unge har mange muligheder for ungdomsuddannelser i Struer og Holstebro. På Venø er der mange muligheder for et aktivt friluftsliv. Vandreture, kajakroning, vinterbadning, surf og
sejlads er blot eksempler.
LINKS









Læs Præsteforeningens tjekliste, når du søger embede
Præsteforeningen har udarbejdet en tjekliste med informationer om, hvad du skal være opmærksom på, når du søger præsteembede. Vær især opmærksom på, at din nuværende løn ikke følger automatisk med, hvis du får nyt embede. Især, hvis du overvejer at søge en oa-stilling med boligpligt og en evt. kbf-funktion, anbefales det, at du læser tjeklisten nedenfor, og får rådgivning i sekretariatet
Præsteforeningens tjekliste
🕑 Fuldtid | Struer | 2025-04-21 15:00:00
Ansøg på e-mail
Viborg Stift
Klitten 1 B, Venø
7600 Struer
21-04-2025 15:00
Retur til søgning