Ny søgning

Opret en jobagent og få nye jobannoncer direkte i din indbakke

Søger du embede, så læs tjeklisten

Præsteforeningens tjekliste

Borup-Kimmerslev-Nørre Dalby Pastorat, Roskilde Stift - Sognepræst (kbf)


Sognepræst (kbf) i Borup-Kimmerslev-Nørre Dalby, Køge Provsti, Roskilde Stift

Stillingen som tjenestemandsansat sognepræst i Borup-Kimmerslev-Nørre Dalby, Køge Provsti er ledig til besættelse den 1. juni 2025 eller snarest derefter.

Til stillingen er knyttet en forpligtelse som kirkebogsfører og begravelsesmyndighed.

Stillingen er en fuldtidsstilling.

Som ny sognepræst får du et introduktionsforløb, hvor du får en mentor, der guider dig igennem i den første tid i embedet og sætter dig nærmere ind i de forskellige arbejdsopgaver, der er for en præst.

I embedsbeskrivelsen fra menighedsrådet kan du læse om pastoratet og om, hvilke tanker, menighedsrådet gør sig om det ledige embede.

Har du lyst til at læse mere om Borup-Kimmerslev-Nørre Dalby Pastorat, og hvordan kirkelivet m.v. er i pastoratet, kan vi anbefale, at du orienterer dig på pastoratets hjemmeside.
Link til sognets hjemmeside: Forside | Borup-Kimmerslev-Nørre Dalby pastorat

Stillingen er omfattet af Bekendtgørelse af lov om ansættelse i stillinger i folkekirken m.v. (LBK nr. 864 af 25/6/2013).

Stillingen aflønnes efter løngruppe 1 i aftale om aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken

Ud over selve lønnen ydes et rådighedstillæg med et afrundet grundbeløb pr. 31. marts 2012 for en fuldtidsstilling på kr. 43.000,00 årligt. Ved deltidsansættelse vil der ske beregning af tillægget i forhold til ansættelseskvoten.

Stillingen er omfattet af reglerne om Ny Løn, hvorfor det er muligt at ønske en lønforhandling.

Der er knyttet tjenestebolig til stillingen. Tjenesteboligen ligger på adressen Hovedgaden 43, 4140 Borup.

Boligbidraget for tjenesteboligen excl. udgifter til el, vand og varme udgør på nuværende tidspunkt kr. 7.771,59. Tjenesteboligen vil blive vurderet inden indflytning, og boligbidraget vil blive fastsat ud fra denne vurdering.

Det forudsættes, at ansøgere har kørekort til almindelig bil (B).

Er du endnu ikke ordineret, bedes du sende kopi af eksamenspapirer og attest fra Pastoralseminariet sammen med din ansøgning.

Hvis du indstilles til stillingen, vil der blive indhentet børneattest.

Både mænd og kvinder opfordres til at søge stillingen.

Er du interesseret i stillingen og ønsker at sende en ansøgning, bedes du kontakte både menighedsråd og provst for at aftale et tidspunkt for et besøg og en samtale, inden ansøgningsfristen udløber.

Er det første gang, du søger embede, bedes du kontakte biskoppens sekretær for at aftale et tidspunkt for en samtale med biskop Ulla Thorbjørn Hansen, ligeledes inden ansøgningsfristen udløber og inden menighedsrådet afholder orienteringsmøde.

Ansøgningen skal stiles til By-, Land- og Kirkeministeriet, men skal sendes til biskoppen over Roskilde Stift pr. mail til: kmros@km.dk og ansøgningen skal være biskoppen i hænde senest 21. april 2025 kl. 15.00.

Kontaktoplysninger MR-formand Henning Simoni, Borup Sogn
Telefon 24 86 45 00. E-mail: h.simoni@outlook.dk

Kontaktoplysninger provst Jens Elkjær Petersen, Køge Provsti
Telefon 51 85 64 42. E-mail: jep@km.dk

Kontaktoplysninger Roskilde Stift
Telefon 46 38 19 20. E-mail: kmros@km.dk     

 

Der oplyses flg. om embedet:

Vil du være den ene af et team på to præster, der lægger vægt på et godt samarbejde og en fælles og ligelig fordeling af det kirkelige arbejde?

 

 

Pastoratet placering og demografi
Geografisk er vi placeret i den vestlige del af Køge kommune og derfor også en del af Køge kommunes store vækst med supersygehus og  mange nye arbejdspladser inden for medicinalindustrien,  logistik, håndværk og undervisning. Fra Borup Station kan du hurtigt komme med tog til Næstved/Ringsted/Roskilde/København/Helsingør eller i bil køre på Vestmotorvejen. Fra den nærliggende Køge Nord Station er der S-tog til Hillerød og Intercity-forbindelse til Fyn/Jylland opnås nemt fra Ringsted.   Borup og Nr. Dalby sogne har i de seneste år fået mange nye boligområder og er i praksis vokset sammen og fået karakter af et bysogn. Tilsammen bor der o. 6500 mennesker, hvoraf knap 5000 er medlemmer af folkekirken. Pastoratet er kendetegnet af mange tilflyttede børnefamilier og ressourcestærke mennesker i alderen 30-74.

 

Menighedsråd og ansatte
Vores tre sogne fungerer i praksis som ét sogn med fælles menighedsråd bestående af de to sognepræster og ni valgte medlemmer.  Vi har et åbent, lyttende og konstruktivt samarbejde og arbejder ud fra en grundsætning om, at her skal man føle sig hjemme og behandle hinanden med venlighed og plads til uenighed, for der er højt til loftet i vores sognegård. Vi afholder 10 årlige møder; herudover er der møder i udvalg for hhv. aktiviteter; kommunikation, frivillighed, gudstjeneste og forretningsudvalg (FU). Vi har et forbilledligt samarbejde mellem præster og valgte medlemmer. En af præsterne er altid medlem af FU, og den nye præst kommer til at indgå i det kommende visions- og strategiarbejde.

Kirkefunktionærgruppen består af kirkesanger, organist, seks gravere samt sognegårdsvært og præstesekretær.  Personregistrering føres af ekstern kordegn, og der er glimrende samarbejde ml. denne og kbf. 


Det kirkelige liv
De tre kirker er middelalderkirker i god stand. Borup har 130 siddepladser; Nr. Dalby 100 og Kimmerslev 70; og alle tre har egen kirkegård.

Vi har en god og stabil kirkegang, og vi fejrer højmesse i Borup Kirke hver søndag; i Nr. Dalby en gang om måneden samt i Kimmerslev to gange årligt. Desuden har vi et antal hverdagsgudstjenester; månedlig plejehjemsgudstjeneste og månedlig lørdagsdåb samt gudstjenester for institutioner. Vi har gennem mange år haft babysalmesang i Borup Kirke. De kirkelige handlinger er ca. 40 dåb, 65 konfirmander (fordelt på 4 hold); 10 vielser og ca. 65 bisættelser/begravelser. Vores sognegård er rammen om minikonfirmander, kirkecafé for mænd; foredrags-og sangaftner, strikkeklub mm. Desuden en aktiv menighedspleje.

Der er et godt og tæt samarbejde med byens institutioner og rige forenings-og kulturliv; men også mulighed for at udvikle dette samarbejde og sætte sit eget præg på tingene.

I provstiet er ansat 21 præster, som har et tæt og godt kollegialt samarbejde; vi har homiletisk arbejdsgruppe og laver projekter på tværs af ansættelsessted. Pastoraterne i Køge Provsti har desuden et tæt samarbejde og udbyder blandt andet fælles kirkehøjskole, sommerfestival for familier; vi har også fælles kommunikationskonsulent og regnskabsfunktion. Der er ERFA-grupper for mange af kirkens arbejdsområder.

 

Kan du se dig selv blandt os?

  • Du får en erfaren præstekollega (uden bopælspligt). Jeres arbejde deles ligeligt
  • Vi prioriterer samarbejdet mellem præsterne, menighedsråd og ansatte højt
  • Vi værdsætter en levende kirke med gode gudstjenester og en god prædiken
  • Vi vægter derfor teologisk viden og pastoralteologisk kunnen
  • Vi sætter pris på et åbent kirke- og kultursyn og lyst til samarbejde med andre aktører i lokalsamfundet og med strategier for at være relevant for de mange nytilflyttede børnefamilier
  • Vi prioriterer at indgå i eksisterende og fremtidige samarbejder med andre sogne og præster i Køge Provsti.

 

 

Embedsbolig
Vi tilbyder en stor præstegård beliggende i naturskønne omgivelser og samtidig midt i byen ved siden af kirken og skolen. Præstegården er bygget i 1897 og istandsat her i 2025. Præsten vil få indflydelse på farvevalg. Huset er på 225 kvm.; har 6 værelser og 2 badeværelser. I en sidefløj til præstegården er stort præstekontor med selvstændig indgang. Dette møbleres i samarbejde med den nye præst.  I anden sidefløj er der - også med selvstændig indgang - konfirmandlokale og toilet. Der er dobbelt garage med mulighed for opladning af el-bil. Desuden en parklignende have på ca. 10 000 kvm. Haven holdes af menighedsrådet.

 

Yderligere information
Menighedsrådsformand Henning Simoni; h.simoni@outlook.dk Tlf. 24 86 45 00
Sognepræst Lis Levring; lile@km.dk Tlf. 51 85 64 43
Provst Jens Elkjær Petersen, mail: jep@km.dk Tlf. 51 85 64 42

 

 

LINKS

Borup-Kimmerslev-Nørre Dalby Pastorat

Roskilde Stift

 



Læs Præsteforeningens tjekliste, når du søger embede
Præsteforeningen har udarbejdet en tjekliste med informationer om, hvad du skal være opmærksom på, når du søger præsteembede. Vær især opmærksom på, at din nuværende løn ikke følger automatisk med, hvis du får nyt embede. Især, hvis du overvejer at søge en oa-stilling med boligpligt og en evt. kbf-funktion, anbefales det, at du læser tjeklisten nedenfor, og får rådgivning i sekretariatet
Præsteforeningens tjekliste



🕑 Fuldtidsstilling  |  Borup  |  2025-04-21 15:00:00

Ansøg på e-mail

Virksomhed
Roskilde Stift
Arbejdssted
Hovedgaden 41
4140 Borup
Ansøgningsfrist
21-04-2025 15:00



Retur til søgning